Har du en rabattkode? Legg inn her:

Norske superbær gir bedre hukommelse og hjernefunksjon

Man trenger ikke kjøpe dyre, utenlandske bær med rare navn for å få helsegevinst.  De absolutt beste bærene kan du plukke selv her i Norge, eller finne i din nærmeste matbutikk. 

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 24.10.2013 - Endret: 24.10.2013
Utenlandske, langreiste og ofte dyre bær med "rare" navn er mer populært en noen gang.  Men norske, kortreiste bær er minst like bra, om ikke bedre.  Mer mijøvennelig er det også, da man ikke trenger å frakte disse fantastiske bærene fra andre siden av kloden.

Jordbær, blåbær, skogsbær og solbær er alle proppfulle med vitaminer og kraftige antioksidanter som flavonoider.  Disse flavonoidene er kraftige antioksidanter som beskytter kroppen vår mot miljøpåvirkninger, stress og aldringsrelaterte problemer.  Flavonoidene varierer litt fra bær til bær, og kan ha helt spesifikke egenskaper som er viktig for helsen vår.

Nå har amerikanske forskere funnet ut at spesielt flavonoider fra blåbær og jordbær motvirker for tidlig aldring av hjernen.  Dette er det første studie i sitt slag som dokumenterer at flavonoider fra jorbær og blåbær reduserer alderssvekkelse av hjernen.

Solide vitenskapelige data

Forskerne brukte data fra en stor befolkningsundersøkelse, og inkluderte over 16.000 kvinner over 70 år, som hadde fått testet sine kognitive funksjoner i 1995 og i 2001.  Dette gjør studien til det største som noen gang er gjort på forskning av bær og hva bær kan gi av helsefordeler.

Konklusjonen fra denne undersøkelsen er ganske klar:  

De av kvinnene som konsumerte jordbær og blåbær oftere enn to ganger i uken,  hadde bedre hukommelse og en hjernefunksjon som var 2,5 år ”yngre” sammenlignet med de som sjeldent eller aldri spiste bær.   Undersøkelsen tok ikke høyde for andre livsstilsfaktorer, men så utelukkende på inntak av blåbær og jordbær i relasjon til hukommelse og alderssvekkelse av hjernen.

Kilde:

Dietary intakes of berries and flavonoids in relation to cognitive decline.  Devore, Kang, Breteler, Grodstein.  Annals of Neurology, 2012.   

Kategorier og register

Innhold Relevans
Urter / Blåbær Ekstra høy
Aktiv ingrediens / Anthocyaner Ekstra høy
Register Relevans
Kroppsdel / Hodet Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 199

Gratis Frakt Fra 199

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager