Har du en rabattkode? Legg inn her:

Menn mer fruktbare med mer omega-3 (og mindre omega-6)

Ufruktbare menn er et økende problem verden over.  Infertilitet er også blandt de største årsakene til at menn oppsøker urologer.  

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 22.11.2013 - Endret: 22.11.2013

Asiatiske forskere mener nå at noe så enkelt som kostholdsendringer kan og bør være førstebehandling for infertile menn, framfor annen dyr og kostbar behandling. 

En rekke publiserte studier viser til effekten av omega-3-fettsyrer, og betydningen for fertiliteten - både hos mennesker og dyr.  De fleste av disse studiene peker på en forstyrret omega-3-balanse, hvor inntaket av omega-6 er for høyt i forhold til omega-3.

Artikkelen som er  publisert i Asian Journal of Andrology viser til at reduserte konsentrasjoner av omega-3-fettsyren DHA i spermie hos menn gir dårlig og redusert sædkvalitet.  De viser også til en stor positiv sammenheng med spermienes kvalitet og tilstrekkelig med omega-3-fettsyrer og DHA hos fertile menn, hvor spermiene blant annet er mer "svømmedyktige".

Hos infertile mennene, viser man til at det er et forhøyet forhold mellom omega-6 og omega-3, sammenlignet med fruktbar menn.  Det vil si - en forstyrret fettsyrebalanse.  Opprinnelig burde vi ha en fettsyrebalanse mellom omega-6:omega-3 på forholdet 1:1 til maks 5:1, men med vestlig diettvaner er dette forholdet forrykket til så mye som 25:1 - 40:1.  Dette har ført til en alvorlig svekket fruktbarhet hos menn - verden over.

Dette skaper en rekke helseproblemer. Ikke bare ufruktbarhet, men også kroniske betennelser i muskler, ledd, hjerne, hjerte, mage og tarm - og som gir livsstilssykdommer som diabetes, Alzheimer´s, demens, leddgikt og slitasjegikt og at slike betennelser ofte kan føre til mange alvorlige former for kreft.

Foruten det å øke inntaket av omega-3-fettsyrer, og samtidig redusere vegetabilske fettsyrer - påpeker artikkelen at man også bør øke inntak av selen og Q10 for å unngå infertilitet.

Så gutter - nå vet dere hva gjøre om dere ønsker barn:  Dropp vegetabilsk smør og margarin, reduser ferdigmat som er proppfull med omega-6:  Spis mer fisk og/ eller ta tilskudd av omega-3 - og ta gjerne tilskudd av selen og Q10.


Kilde:    The Roles Of Omega-3 And Omega-6 Fatty Acids In Idiopathic Male Infertility, Mohammad Reza Safarinejad and Shiva Safarinejad, Asian Journal of Andrology, June 2012

Kategorier og register

Gratis Frakt Fra 199

Gratis Frakt Fra 199

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager