Har du en rabattkode? Legg inn her:

Hvitløk kan forebygge slitasjegikt

Kvinner og aktive idrettsutøvere er spesielt utsatt for å utvikle slitasjegikt i ryggen, hoftene og knærne.  Med en liten innsats og bra kosthold kan dette forebygges og reduseres.

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 20.03.2014 - Endret: 20.03.2014

En undersøkelse fra England viser at frukt og grønt, og da spesielt hvitløk - er med på å forebygge slitasjeskader.

Over 1000 kvinnelige tvillingpar mellom 46 og 77 år deltok i undersøkelsen.  Ingen av kvinnene hadde symptomer på slitasjegikt da undersøkelsen startet.

Forskere ved King´s College London og University of East Anglia tok bilder av ryggen, hofter og knær av kvinnene, og de analyserte samtidig kostholdsvanene deres.  I gjennomsnitt ble kvinnenes kostholdsvaner undersøkt i over 9 år.

De fant at de av kvinnene som hadde størst inntak av frukt og grønt hadde langt lavere tilfeller og plager på grunn av slitasje i hofter.  Spesielt de som inntok mest hvitløk.

Forskerne gjorde så flere undersøkelser for å se nærmere på hvitløk og fant ut at hvitløk inneholder spesielle stoffer som bremser nedbryting og slitasje på bruskvev.

Så om du ønsker å forebygge slitasjeskader, sørg for å få i deg bra med hvitløk, frukt og grønt generelt - og ta et daglig tilskudd en så fersk omega-3 som du kan.

Kjøp Hvitløkstabletter her

Kilde:

Dietary garlic and hip osteoarthritis: evidence of a protective effect and putative mechanism of action.  Williams et al., BMC Musculoskeletal Disorders 2010, 11:280

Kategorier og register

Innhold Relevans
Urter / Hvitløk Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 199

Gratis Frakt Fra 199

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager