Har du en rabattkode? Legg inn her:

Omega-3 EPA og DHA kan forebygge alderssvekkelse av hjernen

Resultater fra en undersøkelse av nesten 1000 personer fra USA ble i helgen lagt frem på Experimental Biology 2014, hvor lavt inntak av omega-3 fettsyrene EPA og DHA settes i sammenheng med alderssvekkelse av hjernen.

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 28.04.2014 - Endret: 28.04.2014

I observasjonsstudiet måtte deltagerne i studien blant annet gjennomføre omfattende hukommelses- og oppmerksomhetstester, samt tester for å se på evnen til å organisere og planlegge.  Samtidig så forskerne nærmere på kostholdsvanene til deltagerne.  Etter to år ble de samme testene på ny gjennomført av deltagerne i undersøkelsen.

Forskerne fant ut at det generelle inntaket av omega-3 fettsyrer lavere enn hva som er anbefalt i USA, hvor det anbefales et minimumsinntak av totalt 1.750 mg av omega-3 fettsyrene EPA og DHA i uken, noe som tilsvarer et gjennomsnitt på 250 mg EPA + DHA per dag.  Kun 27 % av de undersøkte personene hadde et inntak lik eller høyere enn de gjeldene minimumsanbefalingene i USA.

Forskerne fant en sammenheng mellom alderssvekkelse av hjernen og lavt inntak av omega-3 fettsyrene EPA og DHA, noe som støtter opp om lignende forskning som viser sammenheng mellom omega-3 fettsyrer og hjernens normale utvikling både hos barn, ungdom og voksne. 

Kjøp Omega-3 her                                                                                

Kilde:

Diet can predict cognitive decline.  Federation of American Societies for Experimental Biology (FASEB).  (http://www.newswise.com/articles/diet-can-predict-cognitive-decline)

Kategorier og register

Gratis Frakt Fra 199

Gratis Frakt Fra 199

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager