Har du en rabattkode? Legg inn her:

Blåbærtilskudd styrker immunforsvar og reduserer blodtrykk

Tilskudd av blåbær viser å kunne øke immunforsvaret og kunne gi lavere blodtrykk hos personer med en stillesittende livsstil, i følge en ny publisert undersøkelse.

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 26.08.2014 - Endret: 26.08.2014

Den randomiserte og placebokontrollerte studien varte i 6 uker, og ble gjort på 25 kvinner og menn i alderen 18 – 50 år, som daglig inntok blåbærpulver (tilsvarende 250 gram bær), eller placebo.

Hos de som daglig inntok blåbærtilskudd fant forskerne ut at de fikk sterkere immunforsvar, vet at de naturlige drepercellene (NK-celler) økte med 4 % sammenlignet med de som fikk placebo.  Samtidig observerte de at tilskudd av blåbær reduserte blodtrykket hos personer med lett forhøyet blodtrykk.

Undersøkelsen bekrefter tidligere funn som forskergruppen har uført på topptrente idrettsutøvere som inntok 250 gram blåbær. Også her fant forskerne ut at blåbær førte til et sterkere immunforsvar ved en økning av NK-celler og en reduksjon i betennelsesfaktorer.

De positive egenskapene ved blåbær antas å ligge i flavonoidene, stoffene som gir blomster, frukt og bær farge.  Spesielt antocyaner og flavanoler antas av forskerne å være viktige, og tidligere har man funnet at blåbær også kan redusere risiko for tidlig aldring av hjernen.

Kilde:

Six weeks daily ingestion of whole blueberry powder increases natural killer cell counts and reduces arterial stiffness in sedentary males and females.  McAnulty et al., Nutritional Research In Press, DOI: 10.1016/j.nutres.2014.07.002

Kategorier og register

Innhold Relevans
Urter / Blåbær Ekstra høy
Aktiv ingrediens / Anthocyaner Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 199

Gratis Frakt Fra 199

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager