Har du en rabattkode? Legg inn her:

Kokosfett holder hjernen ung og frisk

En helt ny undersøkelse fra Danmark viser til at riktig fettrik kosthold i kombinasjon med redusert karbohydratinntak både kan bremse og reversere aldring av hjernen. 

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 29.11.2014 - Endret: 29.11.2014

Mus som ble gitt kokosolje rikt på mettet og mellomkjedet (MCT) fett, fikk raskt aldrende celler til å fungere normalt slik som hos som unge villmus.  Samtidig fikk de redusert inntak karbohydrater og kalorier.

Dette stemmer også med observasjoner og erfaringer pasienter med Alzheimers og Parkinsons opplever med kokosolje/ MCT-olje.  De danske hovedforskerne tror derfor lignende virkning kan gjelde for oss mennesker også. 

De mener også at et fettrikt kosthold kan forebygge skader på våre celler, ved at ketonstoffer som dannes ved et slikt kosthold hjelper cellene med å reparere seg selv.

De påpeker at det ikke er ”et fett” hva du veler, men at dette tilskrives hvor effektivt fettet man spiser omdannes til ketonstoffer.  Spesielt mellomkjedet (MCT) og mettet fett fra kokosolje omdannes fort til disse ketonstoffer.

Forskerne håper nå å komme i gang med lignende undersøkelser på mennesker, og en rekke undersøkelser planlegges nå hvor man ser på MCT-olje og kokosfett og hvordan dette kan bremse aldring og bedre cellereparasjon.

Kjøp kokosolje /MCT her

Kilde:

  1. A High-Fat Diet and NAD+ Activate Sirt1 to Rescue Premature Aging in Cockayne Syndrome.  Morten Schelbye-Knudsen et al., Cell Metabolism, Volume 20, Issue 5, p840–855, 4 November 2014
  2. http://videnskab.dk/krop-sundhed/fedtrig-kost-bremser-aldring-af-hjernen

 

Kategorier og register

Innhold Relevans
Næringsstoff / Fett Ekstra høy
Register Relevans
Kroppsdel / Hodet Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 199

Gratis Frakt Fra 199

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager