Har du en rabattkode? Legg inn her:

Omega-3 reduserer aggressiv oppførsel hos innsatte med ADHD/ADD

Aggressiv oppførsel ses ofte hos pasienter med ADHD/ADD.  Australske forskere har nå bekreftet tidligere funn fra England og Nederland, og viser at omega-3 fettsyrer drastisk reduserer aggressivitet hos innsatte.

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 19.01.2015 - Endret: 19.01.2015

Forskningsgruppen fulgte 136 voldelige innsatte.  Det ble tatt blodprøver som målte mengden av omega-3 i blod, samt at de måtte gjennomføre omfattende spørreskjemaer relatert til aggressivitet og impulsivitet, som ofte ses hos de med ADHD/ ADD.

De innsatte ble så delt inn i to grupper, hvor en gruppe fikk kun 1 gram omega-3 og en tablett med multivitaminer daglig, mens den andre gruppen fikk placebokapsler og multivitaminer.

Forskerne fant at de som hadde størst problemer med å kontrollere sine følelser og håndtere sin frustrasjon, også hadde de laveste blodverdiene av omega-3.  Videre observerte de at antall og grad av alvorlig reprimande falt med opptil 35% hos de av de innsatte som fikk 1 gram fiskeolje hver dag.

 «Dette er helt i tråd med lignende forskning på depresjon og angst, hvor man har brukt omega-3.  Dette betyr at om man gir tilskudd av omega-3 til disse personene, slik at de kommer opp nå normale blodverdier av omega-3, så vil dette redusere aggressiv atferd og ADD-symptomer», uttaler Dr. Michell Byrne, en av forskerne bak denne undersøkelsen.

Forskerne bak undersøkelsen uttaler at de er forbløffet over funnene.  Fiskeoljer er rike på omega-3-fettsyrene EPA og DHA, som er nødvendige for en optimal hjernefunksjon og høye konsentrasjoner av omega-3 fettsyrer er helt avgjørende for kommunikasjon mellom nevroner.

Det spekuleres i at disse omega-3-fettsyrene reduserer aggressiv atferd ved at man evner å planlegge og organisere bedre, samt at man får bedre fokus, noe som igjen demper impulsive handlinger.  Litt enkelt forklart, man får «en lengre lunte» ved at disse får en mulighet til å tenke før de handler, ifølge de australske forskerne ved University of Wollongong.

Kjøp Omega-3 her

 

Kilde:

Salmon is the new black?, newhope360.com

Kategorier og register

Innhold Relevans
Gratis Frakt Fra 199

Gratis Frakt Fra 199

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager