Har du en rabattkode? Legg inn her:

C-vitamin og betakaroten mot demens

Det kan tyde på at inntak C-vitamin og betakaroten er viktig for personer med begynnende demens, i følge en tysk undersøkelse.

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 04.03.2015 - Endret: 04.03.2015

Oksidativ stress spiller en stor rolle for utviklingen av Alzheimer´s, og tyske forskere har nå funnet at eldre med mild form for demens, har betydelig lavere blodverdier av C-vitamin og betakaroten sammenlignet med friske eldre.

Undersøkelsen som er publisert i Journal of Alzheimer´s Disease, peker på at det kan være mulig å både forebygge og å bremse utviklingen av Alzheimer´s ved å øke inntaket av antioksidatene C-vitamin og betakaroten.  Lave verdier kan også være en indikator og en mulig risikofaktor for utviklingen av lidelsen, i følge forskerne.

De påpeker at man nå har funnet en sammenheng mellom demens og lave blodverdier av C-vitamin og betakaroten, men at det er for tidlig å si med sikkerhet om det også kan være en årsaksfaktor.

Betakaroten - som også kan omdannes til A-vitamin i kroppen, er et av de fargestoffene man finner i planter og spesielt i grønnsaker og frukt.  Gulrøtter er kanskje det mest kjente betakaroten kilden for de fleste.

Det i ble ikke funnet noen vesentlige forskjeller på andre antioksidanter som E-vitamin, Q10 og lycopen.

 

Kilde: "Dietary Antioxidants and Dementia in a Population-Based Case-Control Study among Older People in South Germany". Arnim et al., Journal of Alzheimer´s Disease, Vol. 31, Number 4, 717-724.

 

 

Kategorier og register

Innhold Relevans
Virkestoff / Betakaroten Ekstra høy
Vitaminer / Vitamin C Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 199

Gratis Frakt Fra 199

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager