Har du en rabattkode? Legg inn her:

Hvitløkstabletter reduserer høyt blodtrykk

En større meta-undersøkelse så om kosttilskudd med hvitløk kan redusere blodtrykket.  Ved å analysere resultatene av 17 forskjellige publiserte studier, konkluderer forskere at hvitløk definitivt er med på å redusere blodtrykket.

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 01.04.2015 - Endret: 01.04.2015

Undersøkelsen som nylig er publisert i Journal of Clinical Hypertention viser til at hvitløk i gjennomsnitt reduserer overtrykk (det systoliske blodtrykket) med 3,75 mmHg og undertrykk (det diastoliske blodtrykket) med 3,39 mmHg.  Disse funnene var signifikante hos de med høyt blodtrykk.

Forskerne uttaler at hvitløk er signifikant bedre enn narrepiller (placebo) for å redusere høyt blodtrykk, spesielt de med høyt overtrykk.

De 17 studiene som inngikk i meta-analysen var alle såkalte RCT-studier, som ofte defineres som «gullstandarden» for vitenskapelige undersøkelser.  Dosene av hvitløk var fra 300 – 900 mg per dag, og både Aged Garlic Extract (Kyolic®), hvitløkspulver og hvitløksolje var brukt i disse 17 studiene.

Det er fortsatt usikkert hva som gjør at tilskudd av hvitløk reduserer blodtrykket, men forskerne peker på at hvitløk også kan fungere som en antioksidant og dermed være med på å beskytte endotelceller (cellelag på innsiden av blodkar og lymfekar) mot skader grunnet oksidativt stress.  De peker også til at det kan være stoffer i hvitløk som kan ha en mild ACE-hemmende effekt, tilsvarende hva man finner i ordinære blodtrykkssenkende preparater.

«Det finnes forskjellige dipeptider som er ekstrahert fra hvitløk som vi vet har ACE-hemmende effekt, men det er fortidlig si hva som gjør at tilskud av hvitløkstabletter virker mot høyt blodtrykk – det eneste vi vet er at det faktisk virker», kommenterer forskerne.

Denne meta-analysen på effekten av hvitløk på høyt blodtrykk gir enda mer støtte for at tilskudd av hvitløk er ekstra godt for hjertet.  En annen meta-analyse publisert nylig publisert i Journal of the Science of Food and Agriculture slår fast at hvitløk også kan redusere kolesterol og triglyceridnivå i blod.  I 2008 ble en annen meta-analyse publisert som også bekrefter at hvitløk er effektivt for å redusere blodtrykket.

Kjøp Hvitløkstabletter her

Kilde:

Effect of Garlic on Blood Pressure: A Meta-Analysis. Wang et al.,  Journal of Clinical Hypertention, 2015, Jan 5.

Effect of garlic on blood pressure: A systematic review and meta-analysis.  Ried et al., BMC Cardiovascular Disorders 2008, 8:13

Kategorier og register

Innhold Relevans
Urter / Hvitløk Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 500

Gratis Frakt Fra 500

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager