Har du en rabattkode? Legg inn her:

Mer magnesium gir mindre diabetes type 2

Den dramatiske økningen av diabetes type 2 i den vestlige verden er alarmerende.  At dette i all hovedsak skyldes et feil kosthold blir klarere for forskere over hele verden.  

Publisert: 22.03.2019 - Endret: 02.04.2019

Et kosthold med mye ferdigmat som inneholder raske og raffinerte karbohydrater fra for eksempel sukker, brød og pasta - tapper blant annet kroppen for magnesium.  Det samme gjør stort inntak av kaffe, brus og alkohol.

Magnesium er også en viktig kofaktor og helt nødvendig for dannelse av enzymer som er involvert i kroppens utnyttelse og omdannelse av glukose.

Kinesiske forskere har nylig gjort en stor meta-analyse, hvor de gikk igjennom data og resultater fra 13 publiserte studier med totalt over 500.000 personer.  Studienes varighet var fra 4 til 20 år.

Dataene er klare; jo høyere det daglige inntaket av magnesium er, jo lavere er risikoen for å utvikle diabetes 2. 

Risikoen falt betydelig for hver økning på 100 mg/ pr. dag av magnesium. Forskerne konkluderer derfor med at det er en stor sammenheng mellom risiko for utvikling av diabetes type 2 og hvor stort det daglige inntak av magnesium er, enten fra magnesiumholdige matvarer som korn, nøtter og grønnsaker – eller som ekstra kosttilskudd.

Det påpekes at magnesium også beskytter mot insulinresistens og anbefaler derfor at spesielt de med BMI større en 25 øker inntaket av korn, nøtter og grønnsaker, da overvektige personer har størst risiko for å utvikle diabetes type 2.  Om man ikke greier å spise nok av disse matvarer, kan man fint supplere med en ekstra magnesiumtablett daglig.

Andre store undersøkelser viser at de aller fleste har et kronisk lavt inntak av magnesium, som er betydelig under anbefalt minimumsgrense for det daglig inntak magnesium.  

 

Kilde:
Magnesium Intake and Risk of Type 2 Diabetes.  Meta-analysis of prospective cohort studies.  Jia-Yi Dong et all, American Diabetes Association, 2011.

Kategorier og register

Innhold Relevans
Mineraler / Magnesium Ekstra høy
Register Relevans
Sykdomsregister / Diabetes Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 500

Gratis Frakt Fra 500

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager