Har du en rabattkode? Legg inn her:

Fermentert hvitløk - eller Black Garlic

De helsemessige fordeler av hvitløk er allment kjent, men på grunn av sin like velkjent og noe antisosial lukt, unngår de fleste å konsumere hvitløk i større mengder.  Selv som kosttilskudd vil lukten av hvitløk fortsatt være til stede. 

Ved fermentering og lagring av hvitløk, fjernes de stoffer som gir uønsket hvitløkslukt og samtidig øker innholdet av de aktive stoffer fra hvitløken.

Publisert: 15.03.2019 - Endret: 15.03.2019

Men når man fermenterer hvitløken, forsvinner uønsket lukt – uten at det går utover de helsemessige fordelene.  Fermentert hvitløk, eller Black Garlic – er faktisk en kraftigere antioksidant enn fersk hvitløk.

Dette gjør fermentert hvitløk til en perfekt ingrediens både til bruk i matlaging og som kosttilskudd.

Black Garlic er populært i en rekke asiatiske land, hvor fermentert mat er en del av kulturen.  I både Japan og Korea nyter man fermenterte hvitløksfedd som en kulinarisk snack, og de bruker fermentert hvitløk i matlagingen for både de gode helsemessige egenskapene og på grunn av smaksopplevelsen.

Under fermenteringsprosessen vil de ferske hvitløksfeddene , gradvis bli mørkere til de får sin karakteristiske sorte utseende.  Samtidig blir en rekke positive aktive stoffer man finner i hvitløk omdannet til helt nye forbindelser man kun finner i fermentert hvitløk (Black Garlic).

Sammenligner vi med fersk hvitløk, så inneholder fermentert hvitløk kun små mengder alliin og allicin.

 

Dokumenterte helsefordeler

Hvitløkens positive effekter for vår helse er dokumentert i hundrevis av publiserte studier.  At hvitløk er godt for hjerte er i dag grundig dokumentert.  Fermentert Black Garlic er i publiserte funnet å være godt for hjertet, og tillegg har den et større antioksidantpotensial sammenlignet med fersk hvitløk.

Fermentert hvitløk er også lett blodtrykksenkende, svakt kolesterolreduserende, svakt triglyseridsenkende, stimulerer blodomløpet og den styrker immunforsvaret vårt.

Kjøp Fermentert hvitløk her

 

Kategorier og register

Innhold Relevans
Urter / Hvitløk - Fermentert Ekstra høy
Register Relevans
Kroppsdel / Blod Ekstra høy
Kroppsdel / Hjerte-karsystem Ekstra høy
Kroppsdel / Hud Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 500

Gratis Frakt Fra 500

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager