Har du en rabattkode? Legg inn her:

Fermentert Hvitløk - Black Garlic

De helsemessige fordeler av hvitløk er allment kjent, men på grunn av sin like velkjent og noe antisosial lukt, unngår de fleste å konsumere hvitløk i større mengder.  Selv som kosttilskudd vil lukten av hvitløk fortsatt være til stede.  Ved fermentering og lagring av hvitløk, forsvinner de stoffer som gir uønsket hvitløkslukt og omdannes samtidig til andre aktive stoffer, slik som S-Allyl Cystein.  

Fermentert hvitløk, eller Black Garlic – er faktisk en kraftigere antioksidant enn fersk hvitløk.  Dette gjør fermentert hvitløk til en perfekt ingrediens både til bruk i matlaging og som kosttilskudd, med det høyeste innholdet av S-Allyl Cystein enn noen andre former for hvitløk.

Publisert: 04.01.2019 - Endret: 04.01.2019

Black Garlic er populært i en rekke asiatiske land, hvor fermentert mat er en del av kulturen.  I både Japan og Korea nyter man fermenterte hvitløksfedd som en kulinarisk snack, og de bruker fermentert hvitløk i matlagingen for både de gode helsemessige egenskapene og på grunn av smaksopplevelsen.

Under fermenteringsprosessen vil de ferske hvitløksfeddene , gradvis bli mørkere til de får sin karakteristiske sorte utseende.  Samtidig blir en rekke positive aktive stoffer man finner i hvitløk omdannet til helt nye forbindelser man kun finner i fermentert hvitløk (Black Garlic).

Sammenligner vi med fersk hvitløk, så inneholder fermentert hvitløk kun små mengder alliin og allicin.  Derimot inneholder frementert hvitløk, også kjent som Black Garlic, store mengder med S-Allyl Cystein (SAC).  S-Alyl Cystein er kanskje det mest potente og aktive organiske stoffet  vi finner i hvitløk.  Fermentert hvitløk inneholder faktisk mye mer SAC enn hva vi finner i noen andre former for hvitløkstilskudd, også lagret hvitløk.

Fra Wikipedia kan vi lese følgende om S-Allyl Cystein:

"Allyl cysteine is currently being investigated as a potential cholesterol lowering agent[1] and as a chemopreventive.[2]

Kjøp Fermentert hvitløk her

References

  1. Yeh Y Y; Liu L (2001). "Cholesterol-lowering effect of garlic extracts and organosulfur compounds: human and animal studies". Journal of Nutrition 131 (3s): 989S–93S. PMID 11238803.
  2. Arora, Annu; Tripathi, Chitra; Shukla, Yogeshwer (2005). "Garlic and its organosulfides as potential chemopreventive agents: a review". Current Cancer Therapy Reviews 1 (2): 199–205. doi:10.2174/1573394054021772.

Dokumenterte helsefordeler

Hvitløkens positive effekter for vår helse er dokumentert i hundrevis av publiserte studier.  At hvitløk er godt for både immunforsvaret og hjerte er i dag grundig dokumentert.  

Fermentert hvitløk er:

  • lett blodtrykksenkende
  • svakt kolesterolreduserende
  • svakt triglyseridsenkende
  • stimulerer blodomløpet
  • styrker immunforsvaret vårt

 

Fermentert hvitløk har et høyt innhold av den gunstige forbindelsen  S-allylcysteine (SAC).

Kategorier og register

Innhold Relevans
Urter / Hvitløk - Fermentert Ekstra høy
Register Relevans
Kroppsdel / Blod Ekstra høy
Kroppsdel / Hjerte-karsystem Ekstra høy
Kroppsdel / Immunsystemet Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 500

Gratis Frakt Fra 500

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager