Har du en rabattkode? Legg inn her:

Ned i vekt med proteinrik frokost

Mange ungdommer - og spesielt jenter, hopper over frokost i den tro at det hjelper til med å holde vekten, eller å gå ned i vekt.  Det er beviselig feil.  Det er en stor sammenheng mellom overvekt og det å hoppe over frokosten.

Publisert: 08.01.2020 - Endret: 08.01.2020

Frokosten er viktig om du ønsker å redusere usunne spisevaner gjennom resten av dagen.  Men hva du spiser, eller ikke spiser til frokost, det er ikke uvesentlig, i følge en ny undersøkelse fra USA.

Tyve jenter i alderen 18-20 år, som regelmessig hoppet over frokosten, ble i denne nye undersøkelsen bedt om enten fortsette hoppe over frokosten, å innta en normal karbohydratrik frokost (350 kcal totalt, og kun 13 gram proteiner), eller en høyproteinfrokost (350 kcal totalt, men på hele 35 gram protein). 

Disse forskjellige frokostrutinene ble fulgt i 6 dager.  På den syvende dagen ble jentene grundig testet med spørreskjemaer, avanserte hjernescanninger og blodprøver.

Ikke uventet - en god frokost førte til en bedret metthetsfølelse gjennom hele dagen, og mindre usunn småspisning på kveldene, sammenlignet med de som ikke spiste frokost. Det var de som inntok en proteinrik frokost som oppnådde den største metthetsfølelsen gjennom hele dagen.

Det var kun en proteinrik frokost som ga forandringer i signalstoffer som styrer og regulerer appetitten vår, og det var kun en proteinrik frokost som reduserte kveldssnacking av usunn fet og sukkerholdig mat.

Forskerne konkluderer med at å spise frokost er viktig for å kontrollere og regulere matinntaket gjennom hele dagen, og at spesielt en frokost med mye proteiner er en fornuftig strategi for å gi en langvarig og god metthetsfølelse og forbedre dietten hos overvektige (tenåringsjenter).

Orker ikke spise frokost, sier du?  
I følge de samme forskerne tar det kun 3 dager å venne kroppen og hjernen til igjen å spise frokost!

Frokost på 1-2-3! Se herKilde:
Beneficial effects of a higher-protein breakfast on the appetitive, hormonal, and neural signals controlling energy intake regulation in overweight/ obese, "breakfast-skipping" late-adolescent girls.  Leidy et al., The American Journal of Clinical Nutrition, 2013 Apr; 97 (4): 667-88.

Kategorier og register

Innhold Relevans
Næringsstoff / Protein Ekstra høy
Register Relevans
Sykdomsregister / Fedme, ekstrem overvekt Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 500

Gratis Frakt Fra 500

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager