Har du en rabattkode? Legg inn her:

Tilskudd av omega-3-EPA gir mindre depresjon hos eldre

Flere og flere studier viser at et daglig tilskudd med omega-3-EPA kan være med på å lette symptomer på depresjon, også hos eldre.

Publisert: 15.05.2015 - Endret: 15.05.2015

En undersøkelse publisert i Nutrition Journal viser klart at eldre personer med symptomer på depresjon får en betydelig bedret hverdag om de daglig tar et tilskudd med omega-3-fettsyrer med høyt innhold av den spesielle omega-3-fettsyren EPA.

I denne  undersøkelsen ble omtrent 50 eldre kvinner gitt enten et tilskudd på 2,5 gram EPA-rik omega-3 eller placebokapsler hver dag i 8 uker.  Alle kvinnene som deltok i undersøkelsen hadde klare symptomer på depresjon.

Resultatene ved undersøkelsens slutt viser helt klart at ekstra tilskudd med riktig blanding av omega-3-fettsyrer reduserer graden av depresjon. 

Sammenheng mellom lave blodverdier av omega-3-EPA og depresjon 

Ved hjelp av blodprøver fant forskerne også ut at det er en stor sammenheng mellom lave blodverdier av omega-3-fettsyrer og depresjon.  Spesielt lave verdier av fettsyren EPA (eicosapentanoic acid) var forbundet med en økt grad av depresjon.  Jo bedre blodverdier av omega-3, jo mindre depresjon observerte de.

Depresjon er et vanlig og et økende problem hos eldre, og over 40% av alle som er innlagt på sykehjem har symptomer på depresjon. 

Forskerne bak studien påpeker at depresjon er reversibelt om man setter inn tidlige og riktige tiltak, men om man lar depresjoner gå ubehandlet vil det gi fysiske, sosiale og kognitive problemer, samt at restitusjonstiden etter avorlig sykdom og operasjoner vil ta betydelig lengre tid.

De mener derfor at tilskudd av omega-3-fettsyrer bør inngå som en del av behandlingen mot depresjoner.

Kommentar:
Det er gjort en rekke gode og publiserte studier på depresjon, hvor tilskudd av omega-3 viser en enormt god effekt.  Alle studiene som viser god effekt av omega-3 behandling er gjort på tilskudd som har et ekstra høyt innhold av fettsyren EPA.  Forholdet mellom omega-3 fettsyrene EPA og DHA bør minst være høyere enn 2,5:1. 

Med den kunnskap vi har i dag om EPA-rike omega-3 produkter og tilskudd av dette - kan man både forebygge, lindre og dempe depresjoner, samt redusere både bruk og dosering av potensielt risikable legemidler mot depresjon.

For å få best mulig effekt og erfaring  med omega-3 mot depresjon anbefales det å innta tilstrekkelig mengde i minst 12 uker.  Effekten og reduksjon av depresjon vil fortsette jo lengre man bruker riktig tilskudd.

Bruk derfor et omega-3 tilskudd med høyt innhold av EPA hver eneste dag - året rundt!

Kilde:
Comparison between the AA/EPA ratio in depressed and non depressed elderly females:  omega-3 fatty acid supplementation correlates with improved symptoms but does not change immunological parameters.  Rizzo et al., Nutritional Journal, Volume 11, Issue 82.

Kategorier og register

Register Relevans
Kroppsdel / Hodet Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 199

Gratis Frakt Fra 199

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager