Har du en rabattkode? Legg inn her:

Sink reduserer fødselskomplikasjoner og gir mindre infeksjoner hos spebarn

Sink er et ofte oversett mineral for gravide kvinner, og har dessverre kommet i skyggen for både jern og folat som myndigheter verden over anbefaler gravide å ha et tilstrekkelig inntak av. 

Egyptiske forskere oppfordrer nå til at mineralet sink også blir anbefalt til gravide kvinner som er i risikosonen for å komme i underskudd, basert på nylige funn som de har publisert i British Journal of Nutrition.

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 16.07.2015 - Endret: 16.07.2015

Undersøkelsen som ble utført i regi av det egyptiske helsedepartementet og universitetet i Alexandria, så på statusen til 675 friske og gravide kvinner i alderen 20 – 45 år.  Alle hadde lave serumverdier av sink, og ble delt inn i 3 forskjellige grupper, hvor en gruppe daglig fikk et tilskudd på 30 mg sink, den andre gruppen fikk et tilskudd med 30 mg sink sammen med vitaminene B1, B6, D3, C og E.  Den tredje gruppen var en kontrollgruppe som fikk narrepiller. 

Resultatene viser at antall dødfødte, premature og luftveisinfeksjoner var signifikant lavere i begge gruppene som fikk tilskudd med sink, sammenlignet med placebogruppen.  Det var ingen vesentlige forskjeller mellom de to aktive sinkgruppene på fødselskomplikasjoner, og det var ingen vesentlige forskjell på fødselsvekt i noen av de tre gruppene.

Forskerne bak undersøkelsen mener det er på høy tid at et lavkosttilbud som sink med slike positive fordeler anbefales til gravide i risikosonen for å utvikle underskudd.

Sink er blant annet nødvendig for at barns normale vekst og utvikling, for immunforsvaret og hjernens normale utvikling.

Les mer om sink her

Kilde:

The effect of zinc supplementation on pregnancy outcomes: a double-blind randomised controlled trial, Egypt.   Nossier et al., British Journal of Nutrition, publisert online 23. juni 2015.07.16

Kategorier og register

Innhold Relevans
Mineraler / Sink Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 199

Gratis Frakt Fra 199

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager