Har du en rabattkode? Legg inn her:

Rødbetejuice gjør deg til en bedre lagspiller

Uavhengig om du driver med lagsport på elitenivå eller som en ren amatør, så bør du begynne vurdere drikke rødbetesaft med høyt nitratinnhold før trening og konkurranse, ifølge en ny undersøkelse publisert i European Journal of Applied Physiology.  Riktig brukt vil det gjøre deg til en bedre lagspiller og idrettsutøver.

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 23.09.2018 - Endret: 23.09.2018

16 unge menn som alle drev med lagidretter som fotball, rugby eller ishockey deltok i den dobbeltblinde og randomiserte crossover-studien.  De fikk enten en rødbetejuice standardisert for 400 mg nitrat eller en placebojuice i syv dager. 

På dag syv måtte alle gjennomføre en intens test:  Alle måtte gjennomføre 6 sekunder full sprint etterfulgt av 100 sekunder aktiv hvile, så 20 sekunder full hvile – og dette sammenhengende i totalt to omganer av 40 minutter.  De ble samtidig testet kognitivt for å avdekke hvor raske, nøyaktige og flinke de var til å ta beslutninger.

De som fikk aktiv rødbetejuice med 400 mg nitrate forbedret sine sprintytelser med 3,5% og økte sin hastighet til å ta beslutninger under belastning med 3%.  Dette er enorme tall for alt topptrente utøvere som må prestere under press og stress.

Forskerne bak undersøkelsen konkluderer med at daglig inntak av rødbetejuice standardisert for nitratinnhold (her 400 mg/ dose) øker gjentagende repeterende sprintytelse, bedrer reaksjons- og beslutningstid i situasjon lik det man kjenner igjen fra lagidretter som fotball, håndball, ishockey og lignende.

Funnene kan se små ut på i prosent, men en økning i ytelse på banen med over 3% kan være forskjellen på vinn eller forsvinn: man greier ta raskere og bedre beslutninger enn motstandere og man orker løpe mer, og følgelig ta et større ansvar på banen, hvor sekunder og tiendeler i riktig favør utgjør den lille forskjellen som resultatmessig er så stor.

 

 

Kilde:

Dietary nitrate improves sprint performance and cognitive function during prolonged intermittent exercise.  Thompson et al., European Journal of Allied Physiology, Vol. 115, Issue 9, Pages 1825-1834

Kategorier og register

Innhold Relevans
Urter / Rødbete Ekstra høy
Register Relevans
Kroppsdel / Blod Ekstra høy
Kroppsdel / Muskler og bindevev Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 500

Gratis Frakt Fra 500

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager