Har du en rabattkode? Legg inn her:

Kurkumin og sort pepper effektivt som tilleggsbehandling ved hjerte- og karsykdommer og diabetes

Kurkumin er nå blitt godt kjent som et av de beste naturmidler effektivt mot kroniske betennelser i kroppen. 

Nå viser en nyere studie at en kombinasjon av curcumi og piperine (ekstrakt fra sort pepper) er effektivt som tilleggsbehandling for behandling metabolsk syndrom, en samlebetegnelse for høyt blodtrykk, forhøyet kolesterol, høyt triglycerid i blod, insulinresistens, diabetes type 2 og en for stor midje.

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 27.10.2015 - Endret: 27.10.2015

Manglende fysisk aktivitet og en usunn livsstil og kostholdsvaner gir grobunn for en av de raskest økende folkesykdommene i den vestlige verden - Metabolsk Syndrom.  Problemet internasjonalt er nå så stort at det er en større utfordring for folkehelsen enn underernæring.

Metabolsk syndrom

Metabolsk syndrom er en fellesbetegnelse for en rekke risikofaktorer for å utvikle hjerte- og karsykdommer og diabetes type 2.

Faktorer som definerer metabolsk syndrom er insulinresistens, diabetes type 2, høyt blodtrykk, forhøyet kolesterolverdier og høyt triglyseridnivå i blodet, samt økt livvidde (eplefasong),

Undersøkelsen som nå er publisert er det første i sitt slag som har sett på effekten av kombinasjon med kurkumin og piperine som en tilleggsbehandling til pasienter som mottok standard medisinsk behandling for metabolsk syndrom. 

Undersøkelsen

100 pasienter med metabolsk syndrom var med i denne undersøkelsen som varte i 8 uker.  Halvparten av pasientene fikk kurkuumin og den andre halvparten placebo.  Undersøkelsen var både randomisert og blindet i et såkalt RCT-trial, den høyeste standarden for vitenskapelige undersøkelser. 

For å øke biotilgjengeligheten av curcuminoider fra gurkemeiekonsentratet, ble det tilsatt små mengder med et patentert ekstrakt fra sort pepper (Bioperine ®). 

Resultatene viser at kombinasjonen av kurkumin/piperine var signifikant mer effektivt enn placebo til å redusere totalkolesterol, LDL-kolesterol (det farlige kolesterolet), non-HDL-C, triglyseridnivå i blod og lipoprotein(a) (Lp(a)).

Undersøkelsen konkluderer med at kurkumin/piperine i kombinasjon er en effektiv tilleggsbehandling hos pasienter med metabolsk syndrom og at det kan bidra til å modifisere fettstoffer i blodet mer en hva standard behandling kan alene.

Kilder:

Lipid-modifying effects of adjunctive therapy with curcuminoids–piperine combination in patients with metabolic syndrome: Results of a randomized controlled trial.   Panahi et al., Complementary Therapies in Medicine, Oct 2014, Vol. 22, Issue 5 pp 851-857

Store Medisinske Leksikon, https://sml.snl.no/metabolsk_syndrom

Kategorier og register

Innhold Relevans
Hel vare / BioPerine Ekstra høy
Virkestoff / Curcumin Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 199

Gratis Frakt Fra 199

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager