Har du en rabattkode? Legg inn her:

Curcumin forsterker effekten ved behandling av psoriasis

Empiriske tilbakemeldinger og rapporter har pekt på at tilskudd av curcumin kan lindre og dempe psoriasis-plager. 

Psoriasis er en kronisk inflammatorisk lidelse i hud, negler og ledd som gir en betydelig dårligere livskvalitet og berører omtrent 3% av verdens befolkning.  Dagens behandling består i hovedsak å gi pasienter med psoriasis steroidkremer.

Nå er det dokumentert at tilskudd med curcumin kan gi ekstra behandlingshjelp for de med psoriasis.

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 08.03.2016 - Endret: 08.03.2016

En gruppe italienske forskere ved Universitetet i Firenze har nå dokumentert at et daglig tilskudd av tabletter med 400 mg curcumin sammen med behandling med steroidkrem, ga overlegne resultater sammenlignet med de som fikk steroidkremer sammen med placebotabletter for behandling og lindring av psoriasis.

63 personer med diagnose mild til moderat psoriasis deltok i denne dobbelt-blinde og randomiserte undersøkelsen som varte i hele 16 uker.  Den ene gruppen fikk daglig behandling med tilskudd av 400 mg curcumin sammen med en steroidkrem med metylprednisolon, mens den andre fikk placebotabletter og metylprednisolonkrem.

Resultatene etter 16 uker viste at tilleggsbehandling med curcumin ga betydelig bedre resultater sammenlignet med placebogruppen, målt etter Psoriasis Area and Severity Index (PASI). 

PASI er ofte brukt ved kliniske undersøkelser når man ønsker å se på behandlingseffekten av et medikament som skal hjelpe mot psoriasis, hvor for eksempel PASI 75 refererer til hvor mange som har hatt en 75% reduksjon av PASI ved studiestart.

Curcumin-gruppen hadde overlegent best score ved både PASI 50, PASI 75, PASI 90 og PASI 100, sammenlignet med gruppen som fikk narretabletter.   Man fant også at curcumin reduserte betennelsesmarkører forbundet med psoriasis.

Curcumin-gruppen hadde også en økt livskvalitet og bedre sykdomsforløp.  Tilskudd med curcumin ble også funnet å være både trygt og meget godt tolerert av pasientene som deltok i undersøkelsen.

Kjøp kurkumin her

Kilde:

Oral Curcumin Is Effective as an Adjuvant Treatment and Is Able to Reduce IL-22 Serum Levels in Patients with Psoriasis Vulgaris.  Antiga et al., BioMed Research International, Volume 2015 (2015), Article ID 283634, 7 pages

Kategorier og register

Innhold Relevans
Urter / Gurkemeie Ekstra høy
Hel vare / Longvida Optimalisert curcumin Ekstra høy
Virkestoff / Curcumin Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 199

Gratis Frakt Fra 199

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager