Har du en rabattkode? Legg inn her:

Whey protein (myseprotein) overlegen soyaprotein på gjenoppretting av muskelvekst og vekstmarkører

Vegetabilsk protein er like bra som animalsk protein er det mange som hevder.  Dette er dog en sannhet med veldig store modifikasjoner, ifølge enda en undersøkelse.

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 02.04.2019 - Endret: 02.04.2019

En ny undersøkelse på underernærte barn viser at myseprotein (whey) er total overlegen sammenlignet med soyaprotein på både restitusjon og undersøkte vekstfaktorer.  Dette har selvfølgelig like stor relevans for idrettsutøvere, undervektige som behøver vektøktning, og for eldre som bør gjøre alt for å beholde sin muskelmasse gjennom alderdommen.

Over 2.000 barn fra Malawi og Mosambik var med i denne studien.  Alle barna var diagnostisert med moderat underernæring. 

Over en periode på 12 uker fikk barna enten et næringstilskudd basert på myseproteinkonsentrat og melkesukker eller et tilskudd basert på soyaprotein.

Barna som fikk myseprotein, hadde vesentlig bedre restitusjon og resultater sammenlignet med de av barna som fikk tilskudd av soyaprotein.   Både total vektøkning og armomkrets økte mer for myseproteingruppen, dette til tross for at de av barna som fikk myseproteiner inntok 33% mindre protein enn de som fikk soyaprotein.

Laktose gir bedre tarmflora

Til tross for at undersøkelsen ble gjort på barn i Mosambik og Malawi, en populasjon med høy grad av laktoseintoleranse, så tolererte barna godt små mengder med laktose.  Forskerne viser til at laktosen bidrar positivt til ernæringsstatusen, da laktose har prebiotiske egenskaper som gir en bedre tarmflora.  En bedre tarmflora gir blant annet økt opptak av mineraler, som også kan bidra til de positive resultatene man finner med myseprotein, sammenlignet med soyaprotein.

Animalsk protein betydelig bedre enn planteprotein

Undersøkelsen bekrefter tidligere funn som peker til at melkeprotein gir langt bedre resultater for restitusjon, vektøkning og muskelmasse, sammenlignet med planteproteiner. 

Høyverdige proteiner med en bedre aminosyreprofil enn hva man finner i planteproteiner vil derfor gi bedre og raskere resultater både hos underernærte, eldre og selvfølgelig for idrettsutøvere med behov for ekstra næring i konsentrert form.

Kjøp Myseprotein/Whey Protein her

Kilde:

Including whey protein and whey permeate in ready-to-use supplementary food improves recovery rates in children with moderate acute malnutrition: a randomized, double-blind clinical trial.  Stobaugh et al., Am J Clin Nutr. 2016 Mar;103(3):926-33. 

Kategorier og register

Innhold Relevans
Næringsstoff / Protein Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 500

Gratis Frakt Fra 500

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager