Har du en rabattkode? Legg inn her:

Langtidsstudie: Magnesium gir bedre hjertehelse

Helsefordelene ved daglig inntak av et magnesiumtilskudd er godt dokumentert, og spesielt viktig er magnesium for blant annet et sunt og friskt hjerte.  Dette bekreftes igjen nå i et langtidsstudie på eldre pasienter, som for første gang dokumenterer at tilskudd av magnesium reduserer arteriell stivhet.

Når 70-80% av befolkningen ikke får i seg anbefalt minimumsmengde av magnesium hver dag, viser dette også til at et daglig tilskudd er nødvendig for de aller fleste.

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 26.04.2016 - Endret: 26.04.2016

52 pasienter ble rekruttert i denne medisinske undersøkelsen som varte i hele 24 uker.  Deltagerne ble delt opp i to grupper, hvorav den ene gruppen fikk narretabletter og den andre gruppen inntok 350 mg magnesium (fra magnesiumsitrat) hver dag.

Etter 12 uker var det ingen målbar endring i magnesiumkonsentrasjoner målt i blod.  Først etter 24 uker viste det en økning hos gruppen som fikk magnesiumtilskudd.

Forskerne undersøkte grad av arteriell stivhet etter 12 og 24 uker.  Nok en gang så viste det ingen forskjell mellom gruppene etter 12 uker, men etter 24 uker var det en signifikant redusert stivhet i årene hos magnesiumgruppen sammenlignet med placebogruppen. 

Undersøkelsen viste at gruppen som daglig fikk 350 mg magnesium etter 24 uker fikk redusert sin risiko for å utvikle kardiovaskulære hendelser med hele 14%.

Forskerne bak undersøkelsen tror magnesium kan blokkere for kalsiumavleiringer i arterievegger, og andre mulige årsaker de peker til kan være redusert betennelse, redusering av oksidativt stress, bedret spenningstilstand i arterier og bedre endotelfunksjon

De konkluderer også med at et daglig tilskudd av 350 mg magnesium tatt over 24 uker gir klinisk relevante forbedringer som er positivt for hjerte- og karhelsen.

Det ble ikke rapportert om noen former for uheldige bivirkninger hos noen av pasientene så lenge studien varte.

Kjøp Mangesium her

 

Kilde:

Long-term magnesium supplementation improves arterial stiffness in overweight and obese adults: results of a rendomized, double-blind, placebo-controlled intervention trial Joris et al., American Journal of Clinical Nutrition. 2016 Apr 6. pii: ajcn131466. [Epub ahead of print]

Kategorier og register

Innhold Relevans
Mineraler / Magnesium Ekstra høy
Gratis Frakt Fra 199

Gratis Frakt Fra 199

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager