Har du en rabattkode? Legg inn her:

Økt B-vitamin under graviditet reduserer risiko for eksem hos barnet

Gravide med høyere verdier av B-vitaminer forbindes med en redusert risiko for å utvikle eksem hos barnet, ifølge en ny studie. 

En mangel på B-vitaminer, og spesielt B3 har lenge blitt pekt på som en faktor for å utvikle allergirelaterte plager som både astma og irriterte tarmsykdom (IBD).

Publisert: 02.04.2019 - Endret: 02.04.2019

Kremer med vitamin B3 brukes regelmessig i behandlingen av eksemer, men denne nye undersøkelsen er den første i sitt slag som ser på gravides B-vitaminstatus og barns risiko for å utvikle eksem.

Den engelske studien som ble gjort ved University of Southampton undersøkte nivå av vitamin B3 (nicotinamid) og relaterte metabolitter hos nesten 500 gravide kvinner.  Hyppigheten av eksem ble så undersøkt når barna var 6 og 12 mnd.

Forskerne fant ut at hos de gravide som hadde høyest blodverdier av vitamin B3, så hadde barna en 30% redusert risiko for å utvikle atopisk eksem ved 1-årsalderen, sammenlignet med barna av mødre som hadde lave verdier av vitamin B3 og de relaterte metabolitter.

Forskerne understreker med dette viktigheten av å holde et balansert og allsidig kosthold under hele graviditeten, samtidig som de tror at disse funnene gir grunn til å tro at årsaken til eksemer stammer fra barnets utvikling i mors mage og at dette kan kaste lys på nye måter for å redusere risiko for hudproblemer.

Nicotinamid (Vitamin B3) finner man spesielt i fisk, kjøtt, kylling, nøtter og kaffe.  Nicotinamid er blant annet viktig for kroppens immunforsvar.

Kjøp Vitamin B her

Kilde:

Higher maternal serum concentration of nicotinamide and related metabolites in late pregnancy are associated with a lower risk of offspring atopic eczema at age 12 months.  El-Heis et al., Clincical & Experimental Allergy, 2016 Oct;46(10):1337-43.

Kategorier og register

Gratis Frakt Fra 199

Gratis Frakt Fra 199

Levert med Posten
Rask Levering

Rask Levering

2-5 Virkedager
Click & Collect

Bestill i dag!

På nett eller telefon
Klarna Faktura

Farmateket Faktura

Betal om 14 dager