Logo
Rask Levering Gratis Frakt Fra 500 Trustpilot

Rask Levering Gratis Frakt Fra 500 Trustpilot

Lavere risiko for hjertesykdom og tidlig død med mer vitamin C

Danske forskere har nylig publisert enda en studie som viser at høyere verdier av vitamin C fra frukt og grønt nok en gang kan linkes mot en redusert risiko for å utvikle hjertesykdommer.

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 21.07.2015 - Endret: 21.07.2015

Etter å ha evaluert omtrent 100.000 dansker, og fant at risikoen for å utvikle hjertesykdommer og tidlig død reduseres med et økt inntak av frukt og grønt, og assosiasjonen var sterkt forbundet med sirkulerende nivåer av vitamin C.

Forskerne observerte at de som hadde det høyeste konsumet av frukt og grønt hadde 15% lavere sjanse for å utvikle hjerte- og karsykdommer, og de hadde 20% lavere risiko for å dø en tidlig død sammenlignet med de som sjeldent spiste frukt eller grønt.  Samtidig så de at den reduserte risikoen er relatert til høye konsentrasjoner av C-vitamin i blodet.

En av forskerne som var med på denne studien uttaler at man fint kan få nok C-vitamin fra kosttilskudd, men at det er en god ide å få i seg C-vitamin ved et rikt og variert sunt kosthold, som samtidig vil motivere til en sunnere og forbedret livsstil.

Videre uttaler forskerne bak studien at dataene fra undersøkelsen ikke kan utelukke at de positive effekten av frukt og grønt delvis skyldes konsentrasjonen av vitamin C i blodet.

Kjøp Vitamin C her

Kilde:

Genetically high plasma vitamin C, intake of fruit and vegetables, and risk of ischemic heart disease and all-cause mortality: a Mendelian randomization study.  Kobylecki et al., American Journal of Clinical Nutrition, 2015 Jun;101(6):1135-43

Kategorier og register

Innhold Relevans
Vitaminer / Vitamin C Ekstra høy
Register Relevans
Kroppsdel / Hjerte-karsystem Ekstra høy

Ring Oss

Ta kontakt på telefon for å snakke med en av våre kundebehandlere. Vi kan også ta imot bestillinger på telefon! Telefonlinjene er åpne på hverdager mellom 10-14.

975 23 109