Vitamin K2 - Så mye må du spise for å få i deg 45 µg
Et sunt og variert kosthold er viktig for å få i deg tilstrekkelig av vitaminer og mineraler.
Den norske studien "Biologiske effekter av vitamin K og forekomst i norsk kosthold", publisert i Tidsskrift for Den norske legeforening i 2004, antyder at vi bør spise enda mer variert for å få i oss tilstrekkelig vitamin K. Her viser den norske lege og professor i ernæring ved Universitetet i Oslo, Christian Drevon til at bregnet innhold av vitamin K er under halvparten av inntaket av nyere anbefalinger. Det totale inntaket for norske kvinner er her beregnet være 39,10 µg/dag, mens menn får i seg ca. 48 µg vitamin K per dag, noe som utgjør 43,4% av anbefalt inntak for kvinner, og 40,3% for menn, altså under halvparten av anbefalt inntak av vitamin K per dag.
Det anbefales derfor å øke inntaket av spesielt bladgrønnsaker, mekkeprodukter, frukt, kjøtt og fisk - som er spesielt rikt på vitamin K1. Under optimale forhold kan kroppens tarmbakterier omdanne vitamin K1 til vitamin K2.
Her er noen eksempler på hvor mye du må spise for å få i deg 45 µg av vitamin K2.
Klikk her om du ønsker lære mer om K2 Vitamin
Kjøp Vitamin K2 her
Kilder:
Biologiske effekter av vitamin K og forekomst i norsk kosthold. Drevon et al., Tidsskrift for Den norske legeforening, nr. 12 - juni 2004.
Vitamin K Contents of Meat, Dairy, and Fast Food in the U.S. Diet. Elder et al., Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2006, 54 (2) pp 463 - 467.
www.matportalen.no

Kategorier og register
| Innhold | Relevans |
|---|---|
| Vitaminer / Vitamin K2 | Ekstra høy |
| Register | Relevans |
|---|---|
| Kroppsdel / Blod | Ekstra høy |
| Kroppsdel / Hjerte-karsystem | Ekstra høy |
| Kroppsdel / Skjelett | Ekstra høy |
