Logo
Rask Levering Gratis Frakt Fra 500 Trustpilot

Rask Levering Gratis Frakt Fra 500 Trustpilot

Hjertegode fargestoffer i bær

Et økt inntak av antioksidanter fra bær, pigmentfargene som kalles antocyaner, ses i sammenheng med en redusert risiko for å utvikle stive blodårer og til å beskytte hjertet generelt.

Skrevet av: Terje Myrvold - Publisert: 23.04.2014 - Endret: 23.04.2014

Antocyaner er kraftige og potente antioksidanter.  Disse pigmentfargene finner man blant annet i bær, og de ser ut til å være veldig hjertegode stoffer som kan redusere risiko for å utvikle stive blodårer og dermed også redusere blodtrykk.

I en undersøkelse på nesten 2000 kvinner som er publisert i American Journal of Clinical Nutrition, fant forskerne en proporsjonal sammenheng mellom høyt inntak av antocyaner og lavere blodtrykk.  I tillegg hadde de kvinner med høyest inntak av antocyaner bedre elastisitet i blodårene.

Resultatene er viktig for folkehelsen, siden inntaket av antocyaner og flavonoider assosiert med funn i undersøkelsen er lett å inkorporere i vårt daglige kosthold, i følge forskerne bak denne undersøkelsen, da man ikke trenger mer enn 1 til 2 porsjoner bær daglig. 

Forskerne mener dette er relevant for å kunne redusere risiko for hjerte- og karsykdommer, og oppfordrer til flere studier som ser på inntak av antocyaner for å forebygge hjerte- og karsykdommer.

 

Kilde:

Higher anthocyanin intake is associated with lower arterial stiffness and central blood pressure in women.  Jenninge et al., American J Clin Nutri., 2012 Oct; 96(4): 781-8

Kategorier og register

Ring Oss

Ta kontakt på telefon for å snakke med en av våre kundebehandlere. Vi kan også ta imot bestillinger på telefon! Telefonlinjene er åpne på hverdager mellom 10-14.

975 23 109